שיפוץ דירה יד 2 בחולון – חדר עבודה ביתי

  • צילום: דורון לצטר
כרטיס ביקור לנכס:
  • הדיירים: זוג + 3 בנים
  • מיקום: חולון
  • שטח: 120 מ"ר
  • תקציב: כ 400 אלף ש"ח

דירה בת כ 40 שנה בבנין דירות, רב קומות בחולון

לבסוף הוחלט על שיפוץ מסיבי שכלל החלפת כל התשתיות בדירה, בחדר הרחצה לילדים וחדר הרחצה להורים כמו גם במטבח והחלפת כל המטבח ויצירת אי/דלפק ישיבה לאכילה יומיומית. חיפוי כל הדירה בפרקט SPC דמוי בטון.

החזון וצרכי הלקוח:

הזוג רכשו את הדירה מדיירים קודמים לפני כ 15 שנים, הדירה התאימה להם וגם הסביבה על כל המשתמע מכך, גנים וביה"ס לילדיהם. בעקבות מגפת הקורונה, במצב בו אבי המשפחה עובד רוב ימי השבוע מהבית עלה צורך לתכנון מחודש לדירה על מנת למצוא בעבורו מקום למיקום חדר עבודה בלי לפגוע בחדרי הילדים, בהתאם הוחלט שהגיע הזמן לשפץ ולהתאים את הדירה לצרכיהם.

לבסוף הוחלט על שיפוץ מסיבי שכלל החלפת כל התשתיות בדירה, בחדר הרחצה לילדים וחדר הרחצה להורים כמו גם במטבח והחלפת כל המטבח ויצירת אי/דלפק ישיבה לאכילה יומיומית. חיפוי כל הדירה בפרקט SPC דמוי בטון.

השיפוץ כלל התייחסות לכל הדירה, עיצוב מחודש והחלפת מערכות חדרי הרחצה, שינוי של כל המטבח ששודרג משמעותית וכך גם פינת האוכל שבו..

חדרי השינה נשארו כפי שהם ושודרגו באמצעות העיצוב, דרך פרטי הריהוט, טפטים לקירות, פרטי האחסון והתאורה.

תהליך העיצוב, בחירות החומרים, התכנון וביצוע כלל הרכישות ונמשך כחודשיי,  העבודה בפועל נמשכה כ 8 שבועות.

לבעל היה חשוב לייצר חדר עבודה שיהיה אטום לרעשים מהבית ושיוכל לנגן בשעות הפנאי בלי להפריע לשאר בני הבית.

היה חשוב שחדר הרחצה המשפחתי ובו אמבטיה ישונה כך שיהיה בו מקלחון גדול ומרווח, במראה נקי ומודרני. שולבו אריחים מרצפה לתקרה, על חלק מהקירות יושמו אריחים לבנים בגודל 10/10 עם רובה אפורה כהה ביחד עם אריחים דמויי בטון כהה לרצפה וכן לכל אזור המקלחון והניאגרה, המעניקים תחושת חלל גדולה עוד יותר.

בחדר הרחצה הצמוד לחדר השינה של ההורים שולבו אריחים דמוי שיש קלקאטה, המקנים תחושת מרחב גדולה לחדר רחצה קטן אך מרווח דיו.

המטבח הוחלף במטבח חדש במראה מודרני בחיפוי פורמייקה דמוי אבן וחיפוי שיש שחור המשמש גם כמשטח וגם כחיפוי לקיר.

5 האתגרים העיקריים בשיפוץ :

 – החלפת כל הויטרינה והתריסים ה"תלאביביים" בויטרינה מודרנית שחורה עם תריס חשמלי כך ש

2 – יצירת חדר העבודה לאבי המשפחה על חשבון חלק מהסלון תוך שמירה והקפדה על סלון מרווח ונח.

3 – יצירת קיר הפרדה ומחיצות זכוכית שיהיו אקוסטיות ודקות עד כמה שניתן.

4 – שימוש באריחים לבנים במידה 10/10 כולל בקורה שנמצאת מעל החלון בחדר הרחצה המשפחתי.

5 – עמידה בלו"ז צפוף במהלך ימי הסגר בקורונה, שכן הדיירים עבור להתגורר כולם בדירה של הסבתא במרחק 2 רחובות.

 

יצירת קיר כח – יצרנו קיר כח בסלון הגובל עם חדר העבודה, המחשבה היתה לייצר סימטריה באמצעות מחיצות אלומיניום בלגי שמצד אחד חלון שיכניס אור לחדר העבודה ומהצד השני דלת כניסה לחדר העבודה וקבוע עליון. ובמרכז קיר בטון, בשל הצורך בעובי דק הוחלט בסוף להדפיס ולייצר טפט בהתאמה עם דוגמאת בטון אמיתית. כשמעל נתלתה הטלויזיה כתמונה וכן יחידת המזנון התלויה.

 

היתה חוויה ללקוחות וגם למעצב לכל אורך מהלך השיפוץ – ככה זה כשיש סינרגיה וכימיה טובה.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email