עיצוב משרדים – סידור מרחבי לחלל המשרד
בבואנו להתעסק בעיצוב משרדים ולתכנן את המשרד כדאי שנערוך תחילה פרוגראמה תכנונית כזו שתענה עד כמה שניתן על כל השאלות העולות בנוגע לשימוש במשרדים וממנה נוכל לצאת לפרוגרמה העוסקת בעיצוב פנים משרד. כמובן שפרוגראמה זו תשתנה מפרויקט לפרויקט בהתאם ללקוח העומד מולנו, לאופי העבודה שלו, לרצונותיו ולפנטזיות שלו. וכן נידרש להתאים אותה עבור החלל אותו נקבל לעצב ולתכנן. שכמובן יהיה מתאים לקונספט אותו נכתיב ולפרוגראמה הרעיונית אותה נעלה לעיצוב פנים משרדים לפרויקט.
לאילו אזורים במשרד כדאי להתייחס ולשאול שאלות בנוגע אליהם?
לובי הכניסה – במידה ויש אפשרות לתת חלל שכזה, כדאי לחשוב האם רוצים לייצר אותו שיהיה חלל מודולרי, האם רוצים לארח בחלל הזה ? האם צריך אותו להמתנה של מבקרים ? וכמה ? ייתכן שנרצה שמקום זה ישמש לכינוס משרדי, ובמידה וכן כדאי להתחשב בריהוט שזז ומשנה תצורה.
עמדת מזכירות בכניסה – כן או לא ? האם יש בכלל צורך בפונקציה כזו ? שווה לחשוב על פתיחת דלתות ולאן הן מובילות ? האם עמדת המזכירות נמצאת מול הכניסה או מצידה והאם צריך קשר עין בינה ובין מי שמנהל את המשרד או המנכ"ל ?
אזור מטבחון – מאוד תלוי מה מכינים במטבחון הזה ? האם זה רק לקפה או שממש מכינים בו ארוחות מבושלות או שמביאים מקייטרינג כזה או אחר ? מהו הציוד הנדרש לאותו המטבחון וכמה אנשים הוא אמור לשרת . כמו גם מה הקרבה שלו למשרדי העובדים ? מה עושים אם אין מים זורמים במטבח ? במקרה כזה כדאי לחשוב על פתרונות בעניין במידת האפשר למול האפשרויות הנתונות בחלל הנתון.
עמדות העובדים – open space ביחד או לחוד ? למי מגיע משרד עצמאי ולבד ? כדאי לחשוב על אופן סידור העובדים במשרד, כיצד מייצרים את סביבת העבודה ? האם העובדים צריכים משרד לכל עובד ? הכל כמובן בהתאם לאופי העבודה במשרד – משרדי אופן ספייס עבור צוותי עובדים או משרדים סגורים עבור כל אחד מהעובדים או רק עבור מנהל ממעמד מסויים ?
כדאי למפות את כלל העובדים ולהבין מהו החלל הדרוש עבור כל עובד, מה הגודל הפיזי של החלל שנדרש עבור העובד.
ארגונומיה בחלל – נתחיל ונחשוב על גודל השולחן הפיזי הנדרש לכל עובד, האם הוא מקבל קהל או אורחים ? מה הוא רואה או אנחנו צריכים שיראה מעמדת העבודה שלו ? כמה מסכי מחשב צריכים להיות על השולחן שלו ? האם הוא צריך שלוחה בצמוד לשולחן, האם יש לו צורך בארון לאחסנה משרדית ? ובהתאם לזה נדאג לייצר מעברים שלא נופלים מ 90 ס"מ בין שולחן לקיר על מנת שיהיה מספיק מקום לשבת ומספיק מקום למעבר לעובד או לאורחיו.
התייחסות לחלונות – כמה חלונות יש לנו בחלל המשרדים ומה תפקידם ? האם העובד רואה מה קורה בחוץ ? האם הוא צריך לפנות אל עבר החלון או שהחלון בעצם נמצא מאחריו ? ובכלל מי יקבל משרד עם חלון ומי לא ? האם זה בהתאם להיררכיה אירגונית מסויימת ? האם רק המנכ"ל/מנהל מדרגה מסויימת מקבל חלון אל החוץ ?
חציצה בחלל – כדאי לחשוב מהי האוירה אותה אנו רוצים לייצר בחלל ובהתאם לזה לתת דגש לחומר ממנו מיוצרות המחיצות/הקירות במשרד, קיר לא חייב להיות "קירטונג" – שזה אומר קיר בלוק/בטון/איטונג או גבס. מחיצות והפרדות יכולות להיות גם קירות מסך מזכוכית. ובהחלט כדאי ורצוי לחשוב גם על מחיצות רשת/ברזל/צמחיה/OSB או כל חומר אחר העולה בדעתכם ומשתלב עם העיצוב ומה שמתכננים לאותו המשרד.
שילוט פנימי וגרפיקות על גבי קירות המשרד – כדאי לחשוב איפה מופיע שם החברה ? על איזה קיר ? האם אנחנו משלבים את זה על דלתות הכניסה? על עמדת הקבלה או על קיר כוח למול הכניסה ? וממה בכלל אותו הלוגו עשוי ? וכן נקדיש מחשבה להופעת גרפיקות והעברת מסרים אותה רוצה לשדר החברה על גבי קירות המשרד ובסביבתו.
אז רגע לפני שאתם עוברים משרד, מוזמנים לדבר איתי על עיצוב משרדים שכן כבר ביצענו עיצוב פנים משרד לכ 15,000 מ"ר של משרדים ברחבי ישראל ואנחנו מביאים איתנו ניסיון מעשי והרבה מחשבה עם ירידה לאחרון הפרטים שיקלו את השהות שלכם במשרד ויהפכו את היומיום לחוויה שברוב הימים תרצו להישאר במשרד.
מדוע יש צורך בעיצוב משרדים?
כאשר אנחנו מדברים על עיצוב משרדים אנו מדברים על מלאכת מחשבת של ממש אשר נשענת על לא מעט עקרונות פסיכולוגיים ועיצוביים. בשנים האחרונות יחד עם העלייה של עולם עיצוב הפנים אנו רואים לא מעט בעלי עסקים ומשרדים מבינים את החשיבות הגבוהה הניתנת למראה חיצוני ופנימי אל מול לקוחות פוטנציאליים ועובדי החברה. מלאכת עיצוב משרדים דורשת לא מעט הבנה בתחום, ניסיון ויצירתיות. אנו מאמינים שיש לכם לא מעט שאלות אודות עיצוב משרדים, יתרונותיהם ועלויות סופיות – החלטנו לעשות לכם מעט סדר.
כיצד לבדל את עצמכם משאר המתחרים?
זה הזמן שלכם להסתכל על המתחרים שלכם, לכל אחד מן המתחרים שלכם יש משהו שמבדל אותו מהשאר – זה יכול להיות לוגו, שפה עיצובית, טרנדים בולטים בהם הוא לוקח חלק. ניתן להגיד כי חלק לא קטן מהבידול שלכם אל מול המתחרים נעשה תוך כדי יצירת שפה עיצובית המתכתבת בצורה נכונה עם העקרונות העסקיים שלכם ומבדלת אתכם אל מול השאר. עולם העסקים בו אנו חיים הינו עולם דינאמי ומתפתח ולכן חשוב לדעת לבדל את עצמנו מן שאר המתחרים בתחום על מנת לייצר מקוריות.
מהם היתרונות לעיצוב פנים במשרדים?
כאשר אנחנו מדברים על עיצוב משרדים אנו רואים לא מעט יתרונות אשר יכולים לקחת את המשרד שלנו ולגרום לו לשגשג, לצמוח ולגדול. בין היתרונות ניתן לראות:
- אין תחליף שני לרושם ראשוני – אנו מאמינים שאין תחליף שני לרושם ראשוני, כאשר לקוח פוטנציאלי מגיע אלינו למשרד הוא מסיק מהשניות הראשונות שלו במשרד לא מעט. עיצוב הפנים שלנו הוא למעשה המראה שלנו אל העולם שבחוץ – איך אנחנו מתנהלים, עובדים ומתייחסים אל עצמנו ואל לקוחותינו. יצירה של שפה עיצובית נכונה עוזרת לנו להעביר את הערכים, החזון הארגוני והמסר שלנו בצורה טובה הרבה יותר ולגרום ללקוח להירתם אלינו יחד עם כניסתו למשרד.
- עובדים יעילים הרבה יותר – לא מעט מחקרים שנעשו בעולם מקשרים בין סביבת עבודה נכונה, מותאמת ועיצובית לבין עלייה ברמת הפריון של העבודה. כאשר העובדים של החברה שלכם רואים שאכפת לכם ואתם משקיעים לא מעט משאבים בסביבת העבודה שלהם ניתן לראות כי זה מעלה אצלם באופן משמעותי את המחויבות למשרד והופך את הפריון שלהם למשמעותי משהיה בעבר.
- מותאם אישית עבורכם – כאשר אתם מעצבים עיצוב פנים למשרד אתם למעשה מתאימים עיצוב המותאם אישית עבורכם ומעביר את המסר שלכם בצורה נכונה, אלגנטית ויוקרתית.
- תקציב בהתאמה אישית – כאשר אנחנו מדברים על עיצוב משרדים אנו מדברים על מלאכת מחשבת של ממש, יחד עם זאת ניתן להעביר מסר בצורה נכונה ועניינית תוך כדי בידול מן שאר המתחרים שלכם בתקציבים זעומים ביותר – כל מה שצריך זה מעצב יצירתי בעל ניסיון והבנה של עולם העיצוב.
כיצד לנצל באופן מקסימלי את חלל המשרד?
אם אתם שואלים אותנו חלק בלתי נפרד מן עיצוב פנים הוא תכנון מקסימלי של החלל, כחלק מתהליך עיצוב הפנים יצטרך מעצב הפנים לבנות תכנון ואפיון מדויקים הן לגודל והיקף המשרד שלכם והן לגבי המטרות והמסרים שתרצו להעביר במהלך העיצוב. כאשר אנחנו מתכננים את עצוב המשרד שלנו עלינו לשאול את עצמנו האם חלל זה משמש בעיקר לעובדים או שמא נשען ברובו על לקוחות פוטנציאליים וקיימים המגיעים לקבל שירות. לאחר שיש לנו אפיון מדויק של כל הצרכים שלנו ושל המשרד אנו יכולים להתחיל לתכנן ולהתאים את עיצוב המשרד תוך כדי ניצול מקסימלי של החלל.
למה מומלץ לשכור מעצב פנים מקצועי?
לא מעט אנשים טוענים שהם יכולים לעשות את מלאכת העיצוב לבד ואין צורך בלקיחת מעצב פנים, כאשר אנחנו מדברים על עיצוב פנים אנו מדברים על מלאכה לא פשוטה אשר נלמדת לא מעט זמן ונשענת על לא מעט עקרונות פסיכולוגיים ועיצוביים. אנו מאמינים שיש לכם תקלה ברכב אתם פונים אל מוסך הקרוב לביתכם ולא מחפשים הרפתקאות, כך גם אנו ממליצים לכם בעולם עיצוב הפנים. אין ספק שעיצוב פנים לבד זו יוזמה מבורכת במיוחד אך יחד עם זאת חוסר מקצועיות וניסיון יכול לגרום לכם לאבד לא מעט כסף, לנצל את החלל בצורה לא נכונה ואף לגרום לחוסר אפקטיביות במשרד.
מהי העלות של עיצוב פנים משרד?
לא מעט בעלי עסקים ומשרדים תוהים האם עיצוב פנים של המשרד שלהם הינו צעד עסקי נכון, רובם נרתעים מלכתחילה ואף לא בודקים מאחר ועיצוב פנים נשמע להם כמו עסק לא זול במיוחד אשר יוציא מהם סכומי כסף לא מבוטלים. יחד עם זאת, אנחנו רוצים לנפץ מיתוס קטן ו/או מחשבה שרווחת בקהל – עיצוב פנים לא חייב להיות עסק יקר ואף יכול להיות מותאם לסקאלה רחבה של תקציבים. אנו מאמינים כי כל משרד יכול לעצב את סביבת העבודה שלו בצורה נכונה בהתאם לתקציב שלו, גם תקציב קטן יכול להפוך חלל לחלל גדול וממיר. כמו כן, עיצוב פנים של המשרד שלכם משפיע לא מעט על ההחלטות של לקוחות פוטנציאליים המגיעים למשרד ועל פריון העובד – מה שגורם לכך שההחזר על ההשקעה שלכם יגיע מהר מאוד.
למה מומלץ לבחור בסטודיו לעיצוב פנים ומוצר: עמית ישראל?
אם אתם מחפשים מעצב פנים למשרד שלכם הרי שהגעתם למקום הנכון. סטודיו לעיצוב פנים ומוצר עמית ישראל הפך בשנים האחרונות לבית של לא מעט בעלי עסקים, לקוחות פרטיים ומסחריים. ב – 20 שנה האחרונות הסטודיו לקח חלק בלא מעט פרויקטים קטנים וגדולים משלב האפיון והשלד ועד התוצר המוגמר. אנו מזמינים אתכם להצטרף אל חוג לקוחותינו – יחד איתנו תוכלו להפוך כל חלום למציאות בשטח.