עיצוב מטבח מונגש עבור אנשים בעלי מוגבלויות

מה הביא אותך לעצב פרויקטים לבעלי צרכים מיוחדים?

ראשית, סקרנות ואתגר למציאת פתרונות לא קונבנציונליים. בעת תכנון ועיצוב מטבחים לאולם התצוגה של חברת ניו קיטצ'ן , נתבקשתי כמעצב פנים ומוצר לעצב ולתכנן 7 מטבחים שונים שמאפיינים את הקהל הישראלי. תוך התייחסות לקהל בעלי מוגבלויות. כיום חברות מסחריות פחות מייצרות ומטפלות בעיצוב מטבח מונגש, שהינו גם ייחודי ומעוצב.

עיצוב מטבח מונגש

 

אני שמח כמעצב מטבחים שחברה מסחרית פתחה את הדלת ליוזמה. עד היום במידה ובעל מוגבלות היה צריך מטבח מונגש הוא היה מייצר מטבח באופן פרוביזורי אצל נגר פרטי. המטבח המוצג כאן בא לתת מענה לשימוש מטבח למגוון בעלי מוגבלויות, תוך התייחסות ברמה ארגונומית להמון פרמטרים עליהם אפרט מטה.

 

 

תכנון מטבח ל MAIN STREAM צריך לענות על צרכים ונתונים רבים ובסיסיים על מנת לתכנן את עיצוב הפנים של המטבח כך שיהיה ארגונומי ופונקציונלי במידת האפשר עבור המשתמש. על אחת כמה וכמה עבור משתמש בעל מוגבלות. יש לקחת בחשבון במטבח מסוג זה את:

 

  • אופי התמרון עם כיסא הגלגלים ברחבי שטח המטבח והתייחסות להגעה לכיור תוך פתיחת הברז לצד הכיריים אינדוקציה, כך שניתן יהיה לגעת במשטחים בכל זמן נתון.
  • כל משטח העבודה הונמך כך שיתאים לגובה כיסא הגלגלים. התייחסות לצוקל בעלת מידה גבוהה יותר של 25 ס"מ שרגלי האדם המשתמש בכיסא גלגלים לא יתקעו בארונות ויאפשרו לו להתקרב אליהם כשהוא מתנייד בכיסא.
  • שימוש והורדת דברים מאחסון מיחידה עליונה אשר נגישה אל המשתמש. שימוש בארון פינתי עם פתיחה חשמלית המאפשרת הסתכלות על כל תכולתו.
  • יחידה נשלפת מתוך מגירה המאפשרת משטח עבודה נוסף למשתמש בכיסא גלגלים.
  • מיקום תנור נמוך עם מגירה נשלפת מתחתיו המאפשרת להוציא דברים חמים ולהניח את התבנית לקירור על המגירה הייעודית הנשלפת מתוך הארון מתחת לתנור.

עיצוב חללים לאנשים בעלי מוגבלויות

 

האתגר היה לקחת את המקום שנראה כמו כל מתחם של מתנ"ס או מרכז טיפולי מוניציפאלי ולהפוך אותו למקום חמים ונעים שלא משרה אווירה של מקום מוסדי אלה פרטי ואישי יותר כזו שהחוויה תהיה בסביבה מרגיעה ונעימה.

ברמת העיצוב היה צריך לעמוד בחוקי ההנגשה והנגישות, השימוש בכל החומרים צריך להיות בעמידות גבוהה מאוד, עם חוזק חומרים ויחד עם זאת ישים לייצור בחברת מטבחים ועדיין יראה מודרני, מעודכן ומעוצב.

ההיכרות עם הקהל יעד מקרוב וקריאת חומרים מרובים תוך פגישות עם מומחים להיכרות האג'נדה של הקהל יעד הינם צעדים משמעותיים לפני שפותחים בתכנית עיצוב מטבח מונגש.

לפרויקט נבחרו צבעים רגועים ומרגיעים ולא צבעים מעוררים, על מנת לייצר מטבח מודרני ולא שישדר "אני מטבח לנכים" – זה לא פוליטיקלי קורקט… להוריד ! אלא מטבח מעוצב ומתוכנן היטב אשר הושמו בו כל הדגשים והאלמנטים עד לפרטי פרטים ולנוחות שימוש מקסימלית.

עיצוב מטבח מודרני לבעלי מוגבלויות

אג'נדת העיצוב ברמת המאקרו מתייחסת לעיצוב חללים לאנשים בעלי מוגבלות, אך לא מספיק. המטבח המופיע כאן הוא עיצוב מטבח מונגש הישראלי הראשון שמתוכנן ברמת הנגשה מלאה לאנשים עם כיסא גלגלים .

לאחר שביצעתי בכל פעם מחקר מעמיק ללמידה של קהל היעד, הנגשה וחוקי הנגישות, מגבלות החלל והפתרונות המוצעים עבור בעלי המוגבלות, בהחלט ניתן להגדיר אותי כמומחה בעיצוב חללים לבעלי נגישות.  

שמחתי לתכננן מטבח מעוצב העונה על צורך מובהק לקהל יעד ממוקד ויחד עם זאת לדעת שהמטבח והעיצוב משדר עיצוב ברמה גבוהה, זה נהדר ונותן המון סיפוק אישי.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
עמית ישראל, מעצב פנים במרכז | עיצוב משרד | עיצוב מסחרי | מעצב פנים | עיצוב פנים | עיצוב פנים למשרדים | תכנון משרד בהתאמה אישית | עיצוב משרדים קטנים | עיצוב מטבח מונגש
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
×