דופלקס משפחתי בכפר סבא

  • צילום: סוזי לוינסון
כרטיס ביקור לנכס:
  • הדיירים: זוג + 3 ילדים
  • מיקום: כפר סבא
  • שטח: דירת דופלקס 150 מ"ר
  • תקציב: כ500,000 ₪

בני זוג שרכשו דירת דופלקס יד שניה וגרו בה כ-8 שנים, החליטו לשפצה במטרה לחדש אותה ולהתאים אותה לצרכי המשפחה המדויקים.

לטובת הפרויקט, הוחלט לבצע מהפך בדירה, להעלות את בניהם לקומת הגג ולהוריד את הזוג לקומת הכניסה. לשם כך בוצע שיפוץ כולל, בו תוכננו מחדש חלקים נרחבים מהמתווה המקורי, תוך הריסת מספר קירות, חדרי הרחצה והשירותים וכן המטבח כולו, החלפת הריצוף ותכנון פרטי נגרות ייחודיים לאזורים שונים ברחבי הדופלקס.

“הדופלקס שכבר לא היה רלוונטי לבני המשפחה תוכנן מחדש ולאחר השיפוץ התקבלה תוצאה הרמונית שאהובה על כל בני הבית”

החזון וצרכי הלקוח:

בקומת הגג בוצע תכנון כולל לאזור המיועד לשני בני העשרה של המשפחה, לפני השיפוץ היו שניהם באותו החדר בקומה התחתונה, ועכשיו קיבלו בתכנון החדש כל אחד חדר משלו. מאחר ואוהבים לארח חברים בחדרם, לכל אחד תוכננה פינת לימודים, ולטובת משחקי הפלייסטיישן תוכנן אזור משחק בלובי הקומה בו הם יכולים לשחק ביחד עם חברים. מאחר והגג משופע ויורד לגובה נמוך בכל אחד מהחדרים, נבחרה גרפיקה של שמיים וכוכבים אשר הודפסה והופקה כטפט ייחודי עבור כל אחד מהחדרים.

חדר הרחצה גם הוא עוצב ותוכנן מחדש וכולל בתוכו גם פינה למכונת הכביסה והמייבש.

 

עבור ההורים שירדו לקומת הכניסה, תוכנן חלל השינה והמגורים, ובמקום חדר סטנדרטי הוגדל והוכנס לתוכו ארון קיר גדול מימדים עם מקום אחסון נרחב, מיטה חדשה ומרווחת, שידות צד אופנתיות, טפט משגע על הקיר ווילונות שמשלימים את האווירה ומראה החדר.

 

החיבור בין 2 הקומות היה בעייתי מאחר ופיר המדרגות עושה 3 מהלכים והינו צר ולא ניתן להרחבה, באמצעות יישום של חיפוי מדרגות הצלחנו לטשטש את רוחבו האמיתי של המסדרות מדרגות.

 

חדר הרחצה ושירותי האורחים שופצו מן היסוד והאריחים הקבלניים הוחלפו באריחי גרניט פורצלן מאויירים בשחור ולבן בשירותי האורחים ובאריחי גרניט בדוגמאת קררה בחדר הרחצה, אלו נותנים תחושת מרחב לחדר הרחצה הקטן ויוצרים וויזואליות אוורירית.

האמבטיה הוצאה ובמקומה הותקן מקלחון רחב ומפנק עבור הזוג.

 

קיר הסלון עליו לפני היתה ממוקמת בסה"כ כוננית טלויזיה גדולה ומיושנת תוכנן ברמה פרטנית ועליו הושם פריט נגרות מורכב בצביעת שלייף לק, המחבר בין ספריה א-סימטרית וכוננית לכל אורכו של הקיר בתוכה מוחבאים כל המכשירים החשמליים ועוד מלא דברים נוספים בשימוש המשפחה.

 

בעלי הבית שאוהבים לבשל, הסתפקו לפני כן שנים במטבח קבלני קטן ולא פונקציונלי בו לא היו כלל מקומות אחסון. כל אלו הוחלפו, עוצב ותוכנן עבורם מטבח חדש בצורת ח' ובו קיר גבוהים וכן 2 צלעות נמוכות עם מדף אורכי תלוי ממנו יוצא קולט אדים ויחידת איחסון נוספת המיישרים קו עם חלון מטבח בעייתי שלא ניתן היה להזיז.

המטבח כולו מחופה בחזיתית פורמייקה בטכנולוגייה חדשנית המשווה לו מראה של אבן. לשיש נבחר אבן קיסר משוייש מעוטר בגידים וחיפוי של אריחי גרניט פורצלן שהושמו בהנחת פישבון על קירות המטבח.

 

הדופלקס הממוקם באחת מהשכונות המשפחתיות בכפר סבא, אותה לא רצו בני הזוג לעזוב, עם מרפסת גדולה הצופה אל נוף אורבני עירוני.

פרטי התאורה מוסיפים נופך מודרני למראה הדירה כמו גם בחירות הצבעים והחומרים המשלימים הבאים לידי ביטוי בפרטי הריהוט השונים, בבחירת האלמנטים התלויים על הקיר כמו האופנים המבטאות את אהבתו של בעל הבית לרכיבת אופני כביש, הצמחים במטבח ובדי הוילונות המוסיפים חמימות לחללים הציבוריים, לסלון ולפינת האוכל.

התוצאה שהתקבלה היא יצירת הרמוניה מופלאה ומאוד אהובה על בני הזוג.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email