דופלקס בארסוף

  • צילום: רן ואסף ארדה
כרטיס ביקור לנכס:
  • שטח: 90 מ"ר ועוד מרפסות וגג בשטח של כ 140 מ"ר
  • שטח: 90מ"ר ועוד מרפסות וגג בשטח של כ 140 מ"ר
  • תקציב: כ500,000 ₪

דירת דופלקס במתחם צוקי ארסוף ונמצאת קו ראשון לים, הדירה אופיינה ועוצבה בהתאם למיקומה הגאוגרפי כך שהים הנשקף ברקע יהיה חלק ממנה ויהווה מקור השראה צבעוני לשלל האובייקטים שבה. עיצוב ותכנון הדירה נבע מתוך מחשבה על העצמת זמן הפנאי, כך שיאפשר פינוקים מכל סוג לשימושו של בעליה.
ניתן להאזין למוזיקה ממערכת סראונד איכותית בכל אחד מחלקי הדירה, המרפסת והגג. החלל הציבורי תוכנן כך שיהיה פתוח מאחר ומכיל מספר פונקציות כגון המטבח הכחול שמאובזר היטב, פינת האוכל העגולה ופינת העבודה. בפינת העבודה שולבה ספרייה המפרידה את החלל למול הפינה הסלונית בה ניתן לשבת ולצפות במסך גדול או לצפות בים הנשקף ברקע לחומו הנעים של הקמין.

מפתח ויטרינה גדול צופה אל הים ומאפשר יציאה למרפסת בה מוקמו רהיטי חוץ להשתרעות ולישיבה סביב שולחן בטון ומטבח חיצוני מאובזר.
בקומת הגג מוקם ג'קוזי עגול סביבו נבנתה במת ישיבה עגולה וכן הצללה ומיטות שיזוף להרגעות מושלמת.

חוויית העיצוב בבית מאפשרת להתרווח בכל אחת מפינות הבית על כל אחד מרהיטי הבית ולהינות מהחוץ ומהים שנכנס פנימה ומשתלב בבית בצורה הרמונית.”

החזון וצרכי הלקוח:

חזון: יצירת חלל פתוח אשר מתכתב עם אווירת המיקום הגיאוגרפי של הדירה – קו ראשון לים. שימוש בחיפויי עץ טבעיים כפי שהדירה משקפת את הטבע – הים – במלוא הדרו.  

צרכי הלקוח: מקסום הדירה הקטנה, שילוב הקרבה ונראות הים והוספת אלמנטים לפינוק מרבי. התפיסה התכנונית והעיצובית העומדת בבסיס הפרויקט היתה יצירת הרמוניה לשילוב הפונקציות בחלל הציבורי ושילוב התצפית לים.

משך השיפוץ: התהליך נמשך מספר חודשים, כחצי שנה (מעבר למתוכנן). בגלל מורכבות וצורך בויטרינות זכוכית ואלומיניום בעלות עמידות לרוחות במהירות של 250 קשר המיוצרות באופן מיוחד בגרמניה.

דבר המעצב: חוויית העיצוב בבית מאפשרת להתרווח בכל אחת מפינות הבית על כל אחד מרהיטי הבית ולהינות מהחוץ ומהים שנכנס פנימה ומשתלב בבית בצורה הרמונית.

טיפ: הדגשים שיש להתייחס אליהם בבית קו ראשון לים שונים לחלוטין מכל דירה/בית באזור עירוני. התשומות לעניין המים, הים והמלחים המגיעים ממנו עומדים בראש סדר העדיפויות.

פריט אהוב: עמדת העבודה שתוכננה להיות במרכז הבית ולהשקיף על החוץ, תוכננה כך שתכיל סיפריה עבור בעל הבית, בשילוב פלטה גושנית טיבעית של עץ אלון וכל בסיס השולחן המשמש כסיפריה עשוי עץ בצביעת שלייף לק שחור מאט

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email