בית פרטי בגבעתיים

  • צילום: עומרי הכט
כרטיס ביקור לנכס:
  • הדיירים: זוג + 4 ילדים
  • מיקום: גבעתיים
  • שטח: 250 מ"ר
  • תקציב: כ300,000 ₪

הבית, שוכן באחד המקומות הפסטורליים בעיר, במתחם משותף בו חיה בשלושה בתים שונים המשפחה המורחבת. בית "הילדים" שהם בעצמם כבר הורים לארבעה, נקנה במראה סטנדרטי והמשימה של עמית הייתה להפיח בו חיים תוך התאמה מקסימלית לצרכים המשתנים של בני המשפחה.

הכחול בולט גם בקונטרסט לקירות ולעמוד שהינם בעלי חיפויי בריקים. הרהיטים הם שילוב אקלקטי של מגוון חברות, רצינו ספה ענקית פינתית שכיף להשתרע עליה כל המשפחה יחדיו, בשל גוונה האפור, הוספנו פריטי עיצוב צבעוניים כדי להמשיך את הקו הקצבי והצבעוני של הבית

העיצוב שסיפר את צרכי הלקוח: 

את הפרויקט קיבלתי לידי ותוך כדי שיחה עם הדיירים, הבנתי שהם משתוקקים לבית שהוא מחד, אורבני ועדכני ומאידך, חמים ונעים.
השינוי החל בהחלפת "רצפת הקבלן" האפורה והקודרת בפרקט עץ אמתי עשיר, שמהווה מקור לחמימות וכובש את החלל ביופיו. הבחירה והשימוש בעצים מורגשת בכל הבית, הן במדרגות המובילות לחדרי השינה בקומה השנייה והן במטבח. והשימוש בפרקט בשילוב של מגוון עצים, יוצרים יחד פסיפס צבעוני ברמת הגוון והגימור.

הצבעוניות קורנת מקירות הסלון שכוסו בטפט כחול תלת ממדי בלתי שגרתי, שמושך את תשומת הלב ומייצר אפקט מעניין של עומק והוא סוג של "תפאורה ורקע" לריהוט הססגוני. הכחול בולט גם בקונטרסט לקירות ולעמוד שהינם בעלי חיפויי בריקים.

הרהיטים הם שילוב אקלקטי של מגוון חברות, רצינו ספה ענקית פינתית שכיף להשתרע עליה כל המשפחה יחדיו, בשל גוונה האפור, הוספנו פריטי עיצוב צבעוניים כדי להמשיך את הקו הקצבי והצבעוני של הבית, שלושת המראות העגולות שקובעו לקיר מדגישות אפילו עוד יותר את העומק ויוצרות תחושה של חלל גדול במיוחד.

התכנון של זמן איכות משפחתי בא לידי ביטוי גם בהקפדה על הפרטים הקטנים, כמו למשל, טלוויזיה על עמוד במרכז החדר. "העמוד מסתובב לפי הצורך ומאפשר צפייה במסך מכל הכיוונים – הן מהסלון, הן מהמטבח והן מהחצר".

למרכז הסלון עיצבתי גוף תאורה custom made עבור הבית, שייתן תחושה של שנדליר מודרני המורכב מתשע יחידות קובייתיות התלויות בגבהים משתנים ועשויים מקווי מתכת.

חדר השינה של ההורים עבר מהפך תוך כדי השיפוץ, כשמיטת עור שחורה כהה הוסבה עיצובית למיטה מודרנית נמוכה והתאורה בלילה מאפשרת לראות את החוץ המשתקף אל פנים החדר.


היחסים בין חוץ לפנים חוזרים במגוון מוקדים בבית: כבר בכניסה ניתן לראות את הפטיו ומהמטבח והסלון שומרים על קשר עין הדדי עם מי שנמצא בגינה. במטבח שולב טפט לוח גיר אסתטי ופונקציונאלי כאחד, שמהווה אמצעי תקשורת לבני המשפחה – מרשימת קניות ועד העברת מסרים יומיומית זה לזה.

בבית מורגשים משחקי תאורה שונים: מספוטים סמויים ועד גופי תאורה גלויים לעין המתבוננת כמו גופי התאורה התלויים מעל האי המבשל והמארח במטבח.

היה חשוב לשמור על הבית פרקטי ודינאמי, "זה בית של שישה אנשים עם הרבה תנועה ושמחת חיים ועם זאת, ליצור מרחב מעוצב בעל רוגע וחמימות".

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email