בית בכפר

  • צילום: ארקדי ראסקין
כרטיס ביקור לנכס:
  • הדיירים: זוג + 3 ילדים
  • מיקום: כפר במרכז הארץ
  • שטח: 140 מ"ר
  • תקציב: כ330,000 ₪

בית פרטי בכפר במרכז הארץ, בשטח בנוי של 140 מ"ר, בו מתגוררת משפחה בת 5 נפשות, זוג הורים + 3 ילדים. מדובר בבית המקורי שנבנה בנחלה לפני כ 50 שנה. הבית הושכר לפני שבע שנים ועבר שיפוץ מהיסוד.
הבית משנות החמישים שהיה ישן ומוזנח יחסית, משתרע על שטח רחב ידיים "לגור בכפר, במרחק חמש דקות מהכרך הגדול זה ממש תענוג" אומרים דיירי הבית.‏

“הוחלט להעניק לבית מראה כפרי לייט עם נגיעות מודרניות, הוכנסה בבית הרוח והנשמה של הדיירים, הבית צבעוני וססגוני ומשרה אוירה מאוד נעימה”

העיצוב שסיפר את צרכי הלקוח: 

היה ברור שהבית דורש שיפוץ רציני, בשלב הראשון לאחר הכניסה לבית הוחלפו חלונות עץ חורקים של פעם בחלונות אלומיניום מודרני ולבן. לאחר 3 שנים הבית עבר שיפוץ גדול שארך חודש ימים בו תוזמנו כל בעלי המקצוע באופן רציף ויעיל. הבית שונה ועוצב מבפנים ומבחוץ, חדרי השינה הוחלפו, המטבח ומיקום החדרים שונה ובעקבותיהם חדרי הרחצה חודשו וכן החצר שינתה כיוון בהתאמה.


הוחלט להעניק לבית מראה כפרי לייט עם נגיעות מודרניות, הוכנסה בבית הרוח והנשמה של הדיירים, הבית צבעוני וססגוני ומשרה אוירה מאוד נעימה.
נכנסים לבית דרך מבואת כניסה ומגיעים לסלון רחב ידיים אליו מחוברים המטבח ופינת אוכל. במרכז המטבח הוצב אי בשני גבהים המשמש להכנת אוכל ואכילה משפחתית, בסמוך אליו פינת טלוויזיה עם פינת רביצה צבעונית. בבית ארבעה חדרי שינה ושני חדרי שירותים אשר חודשו גם הם במלואם. 


בשיפוץ הוחלף המיקום של המטבח עם חדר הילדים, דבר אשר דרש עבודת אינסטלציה, חשמל וגז.
המטבח מצופה בפורמייקה בגוון תכלת בהיר, הונח משטח שיש אבן קיסר אפור ועל הקיר שולבו אריחי מטרו לבנים עם רובה אפורה. האי מצופה גם הוא בפורמייקה תכלת ועליו הונח משטח בוצ'ר מעץ אלון לתחושה נעימה וחמימה. במטבח תלויים גופי תאורה כדוריים מזכוכית ובתוכם גדלה צמחיה טבעית משתפכת.

השיפוץ של חוץ הבית כלל הסרת שפריץ תלת ממדי ישן שציפה את הבית מבחוץ. במקומו בוצעה הרבצת בטון מסביב לכל הבית ומעל הושם שליכט מינרלי מגורגר עדין בגוון אפור בהיר.

בחדר השינה של ההורים כמו בשאר חדרי השינה, עוצבה מיטת הזוג באופן ייחודי ומולה תלויים להם אופני הכביש בתלייה מגנטית המאפשרים שליפה ושימוש תדיר על ידי בעל הבית.

בסלון מוקם קמין עץ טבעי במקומו של תנור נפט ישן. בימי החורף דיירי הבית נהנים מהשתרעות על השזלונג בעיצוב של לה קורבוזיה כשמסביב יושבים כל בני המשפחה ונהנים להנעים את זמנם יחד ולהסתובב בבית בחולצות קצרות.

לסלון עוצבה כוננית טלוויזיה בצבע בננה ולידה ספריה עשויה לימינציה מפורניר עץ אגוז עם תאי כוורת אמורפיים ובהם ספרים וחפצי נוי שונים.

השינוי בתוך חלל הבית הושם במקביל לשינויים בחצר. היציאה לחצר הנה מפתח גדול במטבח ופינת האוכל. מיקום הגינה המרכזית שונה מכיוון מזרח לכיוון דרום, כך נהנים דיירי הבית מאור יום טבעי אשר שוטף את החללים לאורך כל היום. 

בחצר רחבה מרוצפת וסביבה צמחי נוי ועצי פרי, בית עץ דו קומתי המשלב מגלשה אדומה וקיר טיפוס באחד מקירותיו. בית העץ נבנה ע"י הדיירים וילדיהם מחומרים ממוחזרים. בחצר גם מתקני נדנדות, שולחן פינג פונג וטרמפולינה עסוקה במיוחד. ‏

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email